top of page
84483113_481441769411208_616913527128037

Gegroentjes!

Mijn naam is Saartje. Of Mevrouw Saartje.

Of gewoon ‘die van Nederlands’. Al naargelang de situatie dus eigenlijk.

Ik ben, wat ze noemen, een echte leestijger:

        de LEESTIJGER, zelfst. naamw. (m)

       Leestijger, s (mv.) 

       Betekenis: Iets wat boeken verslindt, geen mensen

       (tot op heden).

Geef mij een goed boek en je hoort me niet meer (het kan een tip zijn ;-)). Het leesvirus verspreiden en bijgevolg andere mensen met een (zware) besmetting opzadelen, is een van m'n favoriete bezigheden. Nooit onder dwang. Laat dat duidelijk zijn. Ik grom m'n tijgertanden niet bloot naar jou wanneer je het lezen niet zo genegen bent. Wat ik wèl doe, is jou een arsenaal aan leuke boeken voorschotelen in de vorm van een blog en/of een Instagramaccount. Op die manier hoop ik jou, wie weet, te triggeren om zelf ook eens in het leesvoer te duiken.

Of héj, misschien ben je zèlf ook gewoon een echte leestijger. In dat geval: "Welcome to the tigerclub"! (Pootje!)

Laten we nog enkele zaken afstemmen voor we samen verder gaan.

  • Vraag me nooit naar mijn absolute lievelingsboek want van die vraag ga ik huiveren. Ik ben namelijk gek op boeken in àlle soorten, vormen en maten. Geef me fictie of non-fictie, geef me dik of dun, klein of groot, kinder- of volwassenenlectuur. Ik smaak ze! Als ze mij worden aangeboden op het juiste moment tenminste. Want voor alles is er een tijd en een plaats. Ook voor boeken.

  • Geen enkel boek is fout. Ik vind dat. Echt. Ik hou niet zo van dat denken in die veel te nauwe hokjes. Dat is daar beklemmend en muf. Totaal ongezellig dus. Als een boek jou blij maakt, wel dan, driewerf hoera!

  • Ik sta voor (of tussen) de klas bij lieverds van het 3e middelbaar. Ik lees dus heel vaak (en graag) young adult-boeken. (Verdorie, daar zitten pareltjes tussen. Beseften ze dat zelf ook maar ….) 

  • Als ik meen iets interessants gelezen te hebben in de boekensfeer, dan post ik dat hier. Of als ik vermoed dat ik iets zinnigs kan uitbrengen over een bepaald onderwerp dat ergens (soms heel ver weg, I know) iets met lezen te maken heeft, ook dan zal ik dat op deze blog ten beste geven. Of op mijn Instagramaccount.

  • Verborgen in een heel klein hoekje op deze blog, onder de naam 'cursiefjes', vindt u ook wat schrijfsels terug over iets anders dan boeken. Over muziek, over een uitstap, over het LEVEN, zo je wil. Dit schrijfbeest moet haar eitjes af en toe eens kunnen leggen. En je zal het misschien niet vermoeden, maar ja, ik heb ook een leven náást boeken. En af en toe schrijf ik daarover iets neer. Lees het: top. Lees het niet: even top!

Jep, ik heb dus ook een Instagramaccount (@Erlaseens). Daar post ik voornamelijk boeken die om de ene of andere reden de moeite om te posten zijn. Boeken die ik gesmaakt heb, dus. Omdat ze zalig weglezen, omdat ik een prachtig personage ontmoette, omdat de cover echt 'miauwkes' is, omdat ik geraakt ben door het thema, omdat de taal me doet sidderen...  

Al wat ik tot nog toe vertelde, is een bijzonder eenzijdige belichting van mijn persoon. Dat besef is er. Maar mijn blog draait rond boeken, dus leek het me niet geheel onlogisch dat ik vooral dit facet van mezelf zou belichten. De rest, goh ja, sluipt er subtiel al wel eens tussen. U zal wel zien!

Tot in den draai!

Rrrrauwkes,

Saartje, de Leestijger

bottom of page