top of page
  • Writer's pictureSaartje Baert

De allerleukste boekhandels van de Lage Landen

Updated: Apr 11, 2021

Voor het betere 'Vlaanderen Vakantieland'- gevoel moet u vandaag alhier zijn!

Met uw goedkeuren neem ik u bij de hand op een trip dwars doorheen ons Vlaamsche Land. We steken daarbij ook onze noordelijke landsgrens over en doorkruisen samen het land van de kazen, de windmolens, de sleurhutten, de tulpen, maar bovenal... de boeken (voor dat andere komen we later wel eens terug)!

Boekhandel Theoria in Kortrijk. Mjammie. (vooral de kinderboekenafdeling)


Op m'n Instagramaccount Erlaseens lanceerde ik deze week de volgende oproep:


"Vertel me, toe... Wat zijn uw favoriete boekhandels in de Lage Landen?!'

De allerliefste volgers ter wereld (= die van Erlaseens!) lieten deze kans niet onbenut om massaal hun geliefkoosde boekenwinkels op me af te vuren.

Met hun tips in het achterhoofd bokste ik een kaart in elkaar waarop een hele stoet superleuke boekhandels uit de Lage Landen staan te prijken, maar vooral staan te popelen van ongeduld op jouw bezoekje (of is het omgekeerd?).

Zet je schrap voor de kaart met de gouden 'Hoe geef je in een mum van tijd een homp geld uit'- tips. (want face it, zo zal het zijn!)


Kijk!

Spaar!

Bezoek!

Lees!

En herhaal vervolgens deze stappen tot je helemaal voldaan bent (als in: NEVER EVER) of blut (als in: DUH!)!Ik plan binnenkort een echte 'rondgang der Nederlandsche boekenhandels'.


Maar eerst... een ezeltje zoeken dat geld...


(of is dat spreekwoord niet wijd en zijd verspreid en heb je nu werkelijk geen benul hoe je dit beletselteken in hemelsnaam moet aanvullen?!?)(Alé, een tip: het rijmt op 'gedichtenwedstrijd'!)


92 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page